Βασιλική Δημητροπούλου

Η Βασιλική Δημητροπούλου γεννήθηκε στη Σπάρτη Λακωνίας και έκτοτε γύρισε όλη την Ελλάδα, λόγω των μεταθέσεων του πατέρα της, φοιτώντας κάθε δύο χρόνια σε διαφορετικό σχολείο.

Ήταν ένα στοιχείο το οποίο την έκανε να προσαρμόζεται γρήγορα σε νέα περιβάλλοντα και της αύξησε ταυτόχρονα το ενδιαφέρον και την περιέργεια για κάθε τι που συμβαίνει στον περίγυρό της.

Ίσως ήταν ο λόγος που την έκανε να στραφώ στις Φυσικές Επιστήμες, οι οποίες της έδιναν απαντήσεις για ό, τι συνέβαινε γύρω της. Τελειώνοντας το Φυσικό Αθήνας και εργαζόμενη στην Εκπαίδευση, άρχισε να ασχολείται με το θέατρο.

Ήταν ένας άλλος κόσμος για εκείνη που της έδινε και αυτός απαντήσεις, απαντήσεις εσωτερικές αυτή τη φορά. Το μεταπτυχιακό της στην «Εκπαίδευση και Πολιτισμό» άνοιξε τους ορίζοντές της και σε άλλα είδη Τέχνης, με αποτέλεσμα να ανακαλύψει πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ Φ.Ε. και Τέχνης.

Έτσι με τη βοήθεια του επιστημονικού της σωματείου (Ένωση Ελλήνων Φυσικών), «πάντρεψε» την Επιστήμη και την Τέχνη, παρουσιάζοντας με τους μαθητές της θεατρικά δρώμενα με θέμα τις Φ.Ε. σε πανελλήνια συνέδρια «Τέχνης κι Επιστήμης» με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Τουλάχιστον μια δεκαετία ασχολείται με την εισαγωγή της Τέχνης στη Β/θμια Εκπαίδευση, σαν παιδαγωγικό εργαλείο και εργαλείο μάθησης.

Διδάσκοντας τη Φυσική μέσα από την Τέχνη, είχε την ικανοποίηση να δει τη σπίθα του ενδιαφέροντος στα μάτια και των πλέον αδιάφορων μαθητών της.