Συγγραφέας

Αθηνά Γ. Δημητριάδου

Η Αθηνά Δημητριάδου ως Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής δίδαξε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης και στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών σε Τμήματα αθλητικής Διευκόλυνσης στην δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Ως Ομοσπονδιακή Προπονήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής – Σ.Ε.Γ.Α.Σ. εργάσθηκε στο ατομικό και ομαδικό άθλημα της ελληνικής εθνικής ομάδας Ρ. Γ. σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Με την πολύπλευρη καλλιτεχνική προσωπικότητά της συντέλεσε στη δημιουργία ενός σύνθετου έργου, απόσταγμα εμπειρίας και γνώσης και συγκέρασε δύο στην ουσία διαφορετικές κατευθύνσεις την προπονητική και την μηχανική ανάλυση. Καθοδηγούμενη από το όραμά της για καταξίωση της εθνικής μας ομάδας μεταξύ των ισχυρότερων ομάδων του κόσμου εμφύσησε στις πρωταθλήτριές της την αγάπη για ευγενή άμμιλα.
• Το 1995 γίνεται υπότροφος της Αθλητικής Ακαδημίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας στο αντίστοιχο τμήμα μεταπτυχιακής ειδίκευσης στην Ρυθμική Γυμναστική με τον επιστημονικό τίτλο:
«Βιομηχανική ανάλυση δομικών ομάδων σωματικών στοιχείων ρυθμικής αγωνιστικής γυμναστικής εκτελούμενων με σχοινάκι»
•  Το 1997 ακολουθεί υποτροφία με ειδίκευση στην αεροβική γυμναστική με τον επιστημονικό τίτλο:
«Σύγχρονες μέθοδοι βιομηχανικής ανάλυσης»
• Το 1999 εισάγεται με υποτροφία στο τμήμα μεταπτυχιακής ειδίκευσης στην βιο-μηχανική ανάλυση με καθηγητή τον Σβετοσλάφ Ιβανώφ. Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε άριστη και έλαβε τον ακόλουθο επιστημονικό τίτλο :
«Βιομηχανική αξιολόγηση της αθλητικής τεχνικής στη ρυθμική αγωνιστική γυμναστική.
Διδάχθηκε σκίτσο με τον Σπύρο Ορνεράκη και ζωγραφική με την κ. Brigitte Seille και τον Απόστολο Ηλιάδη»
Ως Ομοσπονδιακή προπονήτρια προήγαγε με το έργο της την ελληνική εθνική ομάδα σε μια εξελισσόμενη ιστορική πορεία, αποθησαυρίζοντας υψηλές θέσεις και μετάλλια.